Veelgestelde vragen


Hoe zorgen jullie dat ik de juiste mensen spreek?

Het 5hellos-panel is een toegewijde groep van meer dan 200 nieuwsgierige mensen, enthousiast om hun ideeen en inzichten te delen in gesprekken. Het zijn meestal jonge mensen, opgegroeid met het internet. Je kan ze filteren op leeftijd, geslacht en interesses en een beschrijving van jouw ideale panellid invullen.

Als je een specifiek profiel of specifieke criteria nodig hebt (zoals frequente zakenreis passagiers of mensen die de afgelopen maand hebben gevlogen), zoeken we dat door het 5hellos-panel uit te breiden, of we maken gebruik van ons partnerpanelbureau.


Waarom zou ik 5hellos gebruiken, en niet gewoon een vragenlijst uitsturen?

5hellos werkt in veel situaties beter.
Bijvoorbeeld als je ...
  • Wilt controleren hoe mensen reageren op de content waaraan je werkt. Is het relevant? Is het duidelijk? Spreekt het aan?
  • Wilt zien of een nieuw idee of nieuwe propositie aanslaat bij jouw publiek. Voldoet het aan hun behoeften? Waarom?
  • Behoefte & motivaties over een specifiek onderwerp beter wilt begrijpen.
  • Je voor wilt bereiden op een grotere kwantitatieve UX-studie. Het helpt altijd om een aantal van de aannames te controleren waarmee je bij een grotere (en duurdere!) studie start.

Waarom met (maar) 5 mensen?

We gaan voor de kwaliteit van menselijke input, niet voor kwantiteit. Zo richten we ons op het 'waarom' die jouw de inzichten gaat geven om je werk te verbeteren. Met data kan je niet zien waarom mensen het een goed vinden, en het ander niet.

Onderzoek van de Nielsen Norman Group toont ook aan dat 5 mensen vaak tot 90% van alle problemen kunnen identificeren (in user testing).

Waarom met 5 mensen tegelijk? Beinvloeden ze elkaar dan niet?

We sturen jouw vragen vooraf via een korte vragenlijst om individuele meningen vast te leggen. Dit minimaliseert de kans op groepsdenken (aangezien je hun persoonlijke mening als uitgangspunt hebt). In het gesprek bouwen mensen dan juist voort op elkaars ideeen en gedachtes. Dit moet je echt zelf ervaren.

Dus, het is een focusgroep?

Niet echt. De panelleden geven van te voren al antwoord op de vijf vragen die je hen wilt stellen. In het gesprek ga je hier dieper op in en ga je in gesprek met de groep, met de antwoorden als leidraad. Het is compact en gefocust. Zie het als een efficientere en snellere manier dan 5 individuele gesprekken.

Maar ik heb nog nooit een gesprek geleid!

Geen zorgen! De 5hellos-gids neemt je bij de hand om vragen te selecteren en de sessie als een pro te leiden. Echt, kind kan de was doen.

Als je nog andere vragen hebt,
Neem dan contact op met ons team.